Marc de Pals de dia (ben aviat)

El marc de Pals és un dels que m’agrada explicar, té la seva història! En el moment de recerca d’informació (octubre de 2010) les indicacions eren

 casc antic-camí direcció Mas Salvi, més informació Oficina de Turisme

Així que vaig anar a l’Oficina de Turisme, i la cara de sorpresa d’aquella noia va ser per recordar. A més, va optar per a consultar l’ordinador, mostrant la seva vocació d’atenció al visitant (sense ironies!). La gràcia va ser quan vaig veure que consultava aquesta web! Li vaig dir que no calia que ho busqués allà perquè no hi era. Però no us ho perdeu, el mateix mes em vaig posar en contacte amb l’Ajuntament de Pals i la resposta va ser:

En resposta al vostre correu, us comuniquem que el marc encara no s’ha pogut col·locar definitivament. Malgrat haver fet 3 intents de col·locar-lo en diferents punts del municipi, sempre hi havia algun inconvenient i s’ha acabat retirant.
Tal i com vostè diu, es col·locarà en un punt que sembla adient en direcció al Mas Salvi però encara no s’ha portat a terme la instal·lació.
Està previst que es faci en breu.

El març següent (2011) m’hi vaig tornar a posar en contacte i en aquesta ocasió em van dir que l’havien posar als afores del municipi:

Es troba en el camí que va cap a l’Hotel Mas Salvi (en un camp que queda a mà dreta metres abans d’arribar a l’hotel.

He de dir que en tot moment es van oferir a acompanyar-me al lloc on era molt amablemente. Però quina gràcia té posar un marc commemoratiu a un lloc que no se sap com arribar-hi? (…)

Aquí teniu la ubicació exacte, es el punt blanquinós del camí. Està situat sobre una plataforma de formigó apuntant cap al centre urbà (concretament a la torre de Pals). Aneu cap al Mas Salvi, i uns 100 metres abans d’arribar veureu un senyal que us indica Mas Salvi, i a la dreta un camí sense asfaltar, és aquest. S’hi pot accedir amb cotxe tranquil·lament i hi ha lloc per girar.

Agafeu el camí de la dreta i us trobareu el marc a 20 metres
Agafeu el camí de la dreta i us trobareu el marc a 20 metres

El marc està bé, oxidat però es conserva bé. Mai he vist la placa, per tant no sé que deia… En aquesta ocasió l’he visitat de bon matí, sobre les 8. La lluna encara era visible i la vaig voler enmarcar també. Ara ja l’he fet en ple dia, de nit, a la posta de sol i a l’alba!

He de dir que en postes de sol m’agrada visitar aquest marc, que dóna cap a l’oest justament, i en algun moment de “ralladura mental” m’ha agradat visitar-lo per la seva condició d’apartat però no molt. Us convido a descobrir-lo!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s