Sobre mi

Hola!

El meu nom és Francesc Pruneda, i aquest blog és un petit projecte de coneixement de l’entorn, recull fotogràfic, i denúncia dedicat als Marcs de la Costa Brava. Aquests petits marcs metàl·lics es van instal·lar a 24 municipis del nostre entorn per a commemorar el Centenari de la Costa Brava el 2008 (tot i que els marcs es van instal·lar el 2010).

Vaig descobrir el primer per casualitat a Calella de Palafrugell, darrera la Casa Rosa, i en descobrir que n’hi havia més em vaig proposar fer una compliació fotogràfica de tots els marcs, sobretot de nit, per a donar un punt de vista diferent de l’habitual.

20100821_marc_calella
El marc de Calella de Palafrugell, darrera la Casa Rosa.

Com deia al principi, m’he basat en tres principis, i els voldria explicar:

  1. Dic coneixement de l’entorn perquè gràcies a aquesta recerca estic descobrint llocs nous de la nostra Costa Brava que desconeixia completament, i podria servir de guia a futurs visitants.
  2. Dic recull fotogràfic no només perquè m’encanta la fotografia i concretament la fotografia nocturna, sinó perquè pensant que a la xarxa trobaria un munt de fotos d’aquests marcs, volia fer les fotos de nit, per donar un punt de vista diferent, però…
  3. dic denúncia perquè aquesta genial idea, els marcs en si, no s’ha aprofitat en absolut. Busqueu els marcs a internet, trobareu com a molt 3 o 4 fotos, i la majoria són meves publicades a la meva web personal Astronomia des de l’Empordà. No hi ha cap web, ni la del mateix Consorci de la Costa Brava on digui a on estan o quants n’hi ha.

Per aquests motius, el 2010 vaig començar la recerca de tots els marcs. D’entrada vaig demanar via email al mateix Consorci si sabien on estaven, i molt amablement em van respondre amb un llistat de 19 marcs instal·lats corresponents a 18 municipis (a Calonge n’hi ha dos), 3 que no sabien si hi eren o no, i un que no ho tenien clar. Dels primers, un, el de Pals, ha estat un temps desmuntat.

Després d’un parell d’intents de recopilació, he decidit posar-m’hi seriosament i aquí teniu aquesta web, on aniré penjant fotos tant de dia com de nit dels marcs, amb les seves ubicacions i si cal com arribar-hi (que alguns, Déu ni do…), i també afegint el que els fa especials: cada marc té un troç de poema dedicat a la Costa Brava i al municipi a on es troba.

Aprofito l’avinantesa per a demanar-vos que si teniu fotos dels marcs me les envieu a francesc.pruneda@gmail.com i també us les publicaré encantat!, a veure si entre tots els cacem tots.

Deixa un comentari